FORMACIÓ PARES I MARES

En aquesta pàgina anirem  fent menció a tots aquells articles, webs, blogs que puguin oferir informació interessant per tots nosaltres.



Decàleg per a pares i mares en l'acompanyament escolar a casa

  1. Tenim cura que el nostre fill vagi a l'escola cada dia i puntualment.
  2. Reservem un espai a casa per a l'estudi amb totes les condicions necessàries.
  3. Parlem amb el nostre fill de la importància que té esforçar-se per treure resultats més bons a l'escola.
  4. Ajudem el nostre fill a planificar-se el temps d'estudi i a fer deures segons les seves necessitats.
  5. Confiem en les capacitats del nostre fill per aprendre i li ho fem saber.
  6. Ens interessem per tot el que aprèn el nostre fill a l'escola i intentem que ho apliqui a la vida diària (participant a l'hora de comprar, redactant el menú de la setmana...).
  7. Tenim cura que el nostre fill faci els deures, l'orientem si cal, però entenem que és important que sigui ell qui realitzi les tasques escolars.
  8. Animem el nostre fill a llegir cada dia i afavorim oportunitats per llegir plegats.
  9. No parlem malament d'un docent davant el nostre fill; és important que mantingui un respecte envers ells. Quan detectem un possible problema amb un docent hi parlem directament.
  10. Parlem amb el nostre fill sobre els seus interessos acadèmics i l'ajudem a prendre decisions de futur tenint en compte els seus interessos, les seves capacitats i les orientacions que hem compartit amb el seu tutor o tutora.

Decàleg per a pares i mares en la tasca d'educar

  1. Som un model positiu per al nostre fill, per als altres i per a nosaltres mateixos.
  2. Pare i mare procurem compartir els mateixos criteris respecte a l'educació del nostre fill i mostrar coherència entre què diem i què fem.
  3. Eduquem el nostres fill perquè sigui responsable de les seves accions.
  4. Ajudem el nostre fill a prendre decisions a curt termini i a llarg termini, a aprendre dels errors i a acceptar, sense reserves, les seves equivocacions, limitacions i frustracions.
  5. Ens interessem per les relacions que el nostre fill té amb els seus companys i companyes i amb els adults amb qui està en contacte.
  6. Procurem trobar el moment oportú per parlar amb els nostres fills i per escoltar-los, mantenint una actitud comprensiva i positiva, però també ferma i amb criteris clars.
  7. Ens assegurem que el nostre fill surti de casa ben esmorzat i s'endugui un petit entrepà a l'escola.
  8. Procurem que el nostre fill dormi les hores necessàries per a la seva edat i establim l'hora d'anar a dormir i de llevar-se.
  9. Procurem que el nostre fill participi en activitats de lleure i compromís cívic.
  10. Coneixem allò que el nostre fill veu a la televisió i a Internet i, si cal, l'orientem.

Decàleg per a pares i mares en la participació en el funcionament del centre educatiu

  1. Entenem que l'escola és la institució encarregada de l'aprenentatge acadèmic, un lloc on el nostre fill ha d'aprendre a relacionar-se i a interactuar de manera positiva amb els altres.
  2. Hem compartit a casa els continguts de la carta de compromís educatiu i l'hem retornat signada al centre educatiu.
  3. Tenim coneixement del funcionament del centre i dels projectes que s'hi desenvolupen.
  4. Assistim a les reunions convocades per l'escola o per l'institut.
  5. Mantenim contacte regular amb l'escola i amb el tutor o tutora.
  6. Compartim amb el tutor el seguiment dels nostres fills, ens posem d'acord per actuar de manera coherent família i escola i donem suport a les mesures que aquesta determina.
  7. Participem en l'elecció dels nostres representants en les eleccions del consell escolar del centre i ens informem sobre les decisions que s'hi prenen. Coneixem els representants de mares i pares i les seves funcions.
  8. Formem part de l'AMPA de l'escola o de l'institut i hi participem de manera activa.
  9. Sempre que és possible, ens oferim a l'escola o a l'institut de manera voluntària per col·laborar amb tot el que calgui.
  10. Participem en la formació de mares i pares que es fa en el centre educatiu. La formació ens ofereix eines per educar millor.


Llegir per créixer



Llegir junts és una diversió, és una forma de relacionar-se, és una font d’aprenentatge... és una manera d’enriquir la vida. Alguns adults que ja trobem en la lectura una gran font de plaer i d’aprenentatge ens donem pressa per introduir els nostres fills en aquest món. Altres, que no han gaudit tant de la lectura, també es veuen pressionats des de l’escola o altres entorns a llegir contes als fills. Per aquests darrers, a vegades, la lectura es converteix en una obligació pesada, tant per als pares com per als fills. Tots, més que com una obligació ens ho hauríem de prendre com una manera de compartir temps amb els fills i aprendre junts a gaudir dels llibres, tant abans de llegir, com durant la lectura, com després.(per llegir més.....)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada